Toewijzing sociale huurwoningen Soest aangepast

Wijzigingen De belangrijkste wijziging is de manier van toewijzen. Jarenlang werden alle sociale huurwoningen in Soest toegewezen via loting. Per 1 juli 2021 verandert dat. Nu wordt nog maar 20% van de woningen verloot. De rest wordt toegewezen op basis van inschrijftijd. Daarnaast is de leeftijdsgrens voor een seniorenwoning opgehoogd naar 65 jaar. Voor Portaal geldt vooralsnog een uitzondering; zij zijn hierover in gesprek met hun huurdersorganisatie. En voor woningen vanaf 4 kamers geldt dat huishoudens vanaf 2 personen voor gaan.


Ingeschreven voor 1 juli: 3 jaar extra inschrijftijd Omdat het grootste deel van de sociale huurwoningen voortaan wordt toegewezen op basis van inschrijftijd, is het belangrijk om je op tijd in te schrijven als woningzoekende bij Woningnet. Dan begin je al zo vroeg mogelijk met het opbouwen van inschrijftijd. Inschrijven kan vanaf 18 jaar.

Inwoners uit Soest die voor 1 juli 2021 ingeschreven staan bij Woningnet krijgen drie jaar extra inschrijftijd. Dit geldt alleen voor sociale huurwoningen in Soest. De inschrijfdatum van de inschrijving zelf verandert niet. Je kunt de overgangsregeling zien in je profiel in Mijn WoningNet onder het kopje Voorrangsregelingen. Er is een voorbehoud. Heb je al een overgangsregeling voor een andere gemeente, dan wordt de overgangsregeling voor de gemeente Soest niet automatisch toegevoegd. Je kunt maar voor één gemeente een overgangsregeling hebben. Als je liever gebruik wilt maken van de overgangsregeling voor de gemeente Soest dan kan dat alsnog. Neem dan contact op met WoningNet. Omzetten van de regeling kan één keer en tot 31 december 2021.
Uitgelichte berichten
Recente berichten

Cocon Wonen sluit zich aan bij Klachten Commissie Woningcorporaties Regio Utrecht

Cocon Wonen heeft zich aangesloten bij de Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht (KWRU).

Doel van de klachtencommissie is “het uitbrengen van onafhankelijke adviezen over klachten” om zodoende een bijdrage te leveren aan het goed functioneren van de stichting.

Met ingang van 1 januari 2021 kunnen huurders van Cocon Wonen hier terecht als zij een onafhankelijk advies willen over een klacht.

Een brochure en klachtenreglement kunt u vinden op www.kwru.nl  

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square