Nieuwbouw Orlando

De sloop van het Orlando gebouw is bijna voltooid. Daarmee komt ruimte vrij voor de nieuwbouw van ongeveer 49 seniorenwoningen.

Het schetsontwerp is de afgelopen maanden doorontwikkeld. Uitgangspunten waren daarbij de keuze voor 3 kamerappartementen

(i.p.v. 2 kamerappartementen) en aandacht voor een groene omgeving met ruimte voor parkeren.

Uit de voorgaande online bijeenkomst werd duidelijk dat “groen” en “parkeren” belangrijke thema’s zijn voor de omwonenden. Daar is rekening mee gehouden.

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (de welstandscommissie van de gemeente Soest) heeft het schetsontwerp positief beoordeeld. Informatieavond op 7 juni 2022 U bent directe buur van het nieuw te ontwikkelen woongebouw. Daarom bent u uitgenodigd voor de tweede informatieavond, waarop Cocon Wonen en de gemeente Soest het schetsontwerp met u delen. Dit keer is een fysieke bijeenkomst mogelijk.

Datum en tijd: dinsdag 7 juni van 19.30 – 21.00 uur. Locatie: Ontmoetingscentrum De Klarinet, Klarinet 39, 3766 GH Soest.

De architect en de projectleiders van de gemeente Soest en van Cocon Wonen verzorgen de presentatie.


Graag vernemen wij vóór d.d. 25 mei of u aanwezig wilt zijn op deze avond. U kunt zich aanmelden via info@coconwonen.nl of via 035 - 588 02 88. Na deze avond, en met uw inbreng en opmerkingen, gaat de architect aan de slag om te komen tot een voorlopig ontwerp. Dan krijgt de nieuwbouw pas echt vorm. Ook het voorlopig ontwerp delen wij met u.

Dit is vermoedelijk in het najaar van 2022. Het definitief ontwerp zal medio oktober bekend zijn. Oplevering van de nieuwbouwwoningen wordt verwacht eind 2023, begin 2024. Bestemmingsplan De gemeenteraad van Soest dient in te stemmen met het te wijzigen bestemmingsplan. Voordat zij dat doet liggen de plannen 6 weken ter inzage bij de publieksbalie van de gemeente.


Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Dan kunt u contact opnemen met ons kantoor, maandag t/m donderdag tussen 09.00 – 12.00 uur via 035 – 5880288, of via info@coconwonen.nl.

U kunt ook terecht op de website www.denkmeeover.nlUitgelichte berichten
Recente berichten

Cocon Wonen sluit zich aan bij Klachten Commissie Woningcorporaties Regio Utrecht

Cocon Wonen heeft zich aangesloten bij de Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht (KWRU).

Doel van de klachtencommissie is “het uitbrengen van onafhankelijke adviezen over klachten” om zodoende een bijdrage te leveren aan het goed functioneren van de stichting.

Met ingang van 1 januari 2021 kunnen huurders van Cocon Wonen hier terecht als zij een onafhankelijk advies willen over een klacht.

Een brochure en klachtenreglement kunt u vinden op www.kwru.nl  

Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square