Over Cocon Wonen

Cocon Wonen is op 13 augustus 1971 opgericht als SBBS, Stichting Bevordering Bejaardenhuisvesting Soest. Vanaf 1 december 2017 heet de Stichting; Cocon Wonen. 

Cocon Wonen verzorgt de huisvesting voor senioren vanaf 65 jaar, die zelfstandig willen blijven wonen.

Om woningen aan te kunnen bieden, moesten deze er natuurlijk wel zijn. Daarom werd er in 1974 een woongebouw opgeleverd genaamd ‘Honsbergen’. 


Honsbergen in Soest heeft 225 appartementen die zijn onderverdeeld in: 
- 179 tweekamerappartementen; 
- 30 driekamerappartementen; 
- 4 kleine aangepaste appartementen voor minder validen; 
- 8 grote aangepaste appartementen voor minder validen; 
- een aantal woningen worden verhuurd in de vrije sector.

Na Honsbergen werd ‘De Vijverhof’ het tweede project dat Cocon Wonen heeft gerealiseerd. De eerste bewoners konden in januari 1985 een appartement betrekken. 


De Vijverhof in Soest bestaat uit 155 appartementen die zijn

onderverdeeld in:
- 96 tweekamerappartementen; 
- 59 driekamerappartementen.

- een aantal woningen worden verhuurd in de vrije sector.

Sinds 2015 maakt ook het woongebouw De Drie Eiken in Soesterberg deel uit van ons aanbod. Het woongebouw bestaat uit 87 tweekamerappartementen. De huurwoningen zijn bestemd voor senioren vanaf 65 jaar. Een aantal woningen worden verhuurd in de vrije sector.

Alle appartementen in deze woongebouwen zijn voorzien van een aantal voorzieningen speciaal voor senioren, die het wonen net even makkelijker maken. Een aantal voorbeelden zijn een huismeester, alarmeringssysteem, bibliotheek, hobbyruimte, wasserette, pedicure, multi functioneel centrum, logeerkamers en een actieve bewonerscommissie. De woningen van de Cocon Wonen voldoen aan de criteria, die gelden voor een woongebouw.

 

Zowel in Honsbergen als in De Vijverhof zijn er naast sociale huurwoningen, ook woningen met een huurprijs in de vrije sector. 
De woningen in de vrije sector kunnen wij zelf toewijzen, voor sociale huurwoningen dient u zich in te schrijven bij WoningNetEemvallei.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze WOONGEBOUWEN?

Klik dan hier.

Wilt u meer informatie over

ONS AANBOD?

Klik dan hier.

Organogram, RVT, Jaarverslag, Koersplan & Visie

Samenstelling Bestuur, RvT 
en onderlinge samenstelling.

Organogram

Koersdocument

Cocon Wonen

Jaarverslag 2021

Cocon Wonen

Wie is Woningnet Eemvallei?

Een sociale huurwoning zoeken in zeven gemeenten met één inschrijving. Dat kan in Amersfoort, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest/Soesterberg en Woudenberg via WoningNetEemvallei.

 

De regionale verdeling biedt voor woningzoekenden voordelen, maar is niet duurder. De inschrijvingskosten zijn eenmalig 17,50 euro. De inschrijving verlengen kost 7,50 euro per jaar. De inschrijving geldt automatisch voor alle zeven gemeenten.
 

Overzichtelijke website.
Het woningaanbod wordt overzichtelijk gepresenteerd op www.woningneteemvallei.nl
U vindt daar dagelijks nieuwe huurwoningen. Bij elke woning staat hoe u ervoor in aanmerking kunt komen (inschrijfduur of loting) en of er speciale eisen zijn, zoals leeftijd. Ook ziet u hoeveel kans u maakt als de woning op inschrijfduur wordt vergeven. Inschrijven gebeurt digitaal, via de website.

 

Inschrijving in meerdere gemeenten
Om te kunnen reageren op het woningaanbod in één van de zeven gemeenten is één inschrijving nodig.

Automatische incasso
Het is mogelijk Woningnet te machtigen voor automatische incasso van uw verlengingskosten. Er kan niet meer gepind worden aan onze balies in Soest.

Vragen over Inschrijving
Voor vragen betreffende uw inschrijving kunt u terecht bij het Klantcontact Centrum van WoningNetEemvallei, te bereiken op telefoonnummer 0900-0400602 

Betekenissenlijst

> Sociale huurwoning; Woning met een huurprijs  onder de vastgestelde maximale huurgrens (liberalisatiegrens), waarbij huurders, afhankelijk van het inkomen, eventueel in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. Belangstellenden voor een sociale huurwoning dienen ingeschreven te staan bij WoningNet-Eemvallei. De sociale huurwoningen van Cocon Wonen worden via de website www.woningneteemvallei.nl verloot/toegewezen.

> Vrije sector woning; Woning met een huurprijs boven de vastgestelde maximale huurgrens (liberalisatiegrens). Belangstellenden voor een vrije sector woning hebben een passend inkomen of vermogen. Deze woningen kunnen door Cocon Wonen direct worden toegewezen. U kunt deze woningen vinden onder 'TE HUUR' in het menu.