Honsbergen

Honsbergen ligt in de wijk Klaarwater. De woningen zijn gevestigd aan de Wiardi Beckmanstraat 17 t/m 473. Aan de achterkant van Honsbergen grenst het park Klaarwater.

De woningen zijn bestemd voor senioren vanaf 65 jaar.

Het woongebouw
 is in 1974 opgeleverd en bestaat uit 225 appartementen zowel in de sociale sector als in de vrije sector. Het zijn 179 tweekamerappartementen, 30 driekamerappartementen, 4 kleine aangepaste appartementen voor minder validen en 8 grote aangepaste appartementen voor minder validen en 4 vier kamerwoningen.
Alle woningen zijn minimaal een drie – sterren woning. Dat betekent dat het gebouw en de woning toegankelijk zijn met een rolstoel. In de woning kunt u indien noodzakelijk gebruik maken van een rollator. In een beperkt aantal woningen kunt u ook met een rolstoel in iedere kamer komen. Dit zijn vier sterren woningen.

Verder zijn alle appartementen in het woongebouw voorzien van een aantal faciliteiten speciaal voor senioren bijvoorbeeld een huismeester, bewonersadviseur,  alarmeringssysteem, bibliotheek, hobbyruimte, wasserette, pedicure, multi functioneel centrum, logeerkamers en een actieve bewonerscommissie. Indien men huishoudelijke hulp wenst (maar niet wordt geïndiceerd door CIZ) kunt u via hulpstudent.nl huishoudelijke hulp aanvragen.

Wie is Woningnet Eemvallei?

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Cocon Wonen?

Klik dan hier.

Wilt u meer informatie over

ONS AANBOD?

Klik dan hier.

Een sociale huurwoning zoeken in zeven gemeenten met één inschrijving. Dat kan in Amersfoort, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest/Soesterberg en Woudenberg via WoningNetEemvallei.

 

De regionale verdeling biedt voor woningzoekenden voordelen, maar is niet duurder. De inschrijvingskosten zijn eenmalig 17,50 euro. De inschrijving verlengen kost 7,50 euro per jaar. De inschrijving geldt automatisch voor alle zeven gemeenten.
 

Overzichtelijke website.
Het woningaanbod wordt overzichtelijk gepresenteerd op www.woningneteemvallei.nl
U vindt daar dagelijks nieuwe huurwoningen. Bij elke woning staat hoe u ervoor in aanmerking kunt komen (inschrijfduur of loting) en of er speciale eisen zijn, zoals leeftijd. Ook ziet u hoeveel kans u maakt als de woning op inschrijfduur wordt vergeven. Inschrijven gebeurt digitaal, via de website.

 

Inschrijving in meerdere gemeenten
Om te kunnen reageren op het woningaanbod in één van de zeven gemeenten is één inschrijving nodig.

Automatische incasso
Het is mogelijk Woningnet te machtigen voor automatische incasso van uw verlengingskosten. Er kan niet meer gepind worden aan onze balies in Soest.

Vragen over InschrijvingVoor vragen betreffende uw inschrijving kunt u terecht bij het Klantcontact Centrum van WoningNetEemvallei, te bereiken op telefoonnummer 0900-0400602 

Betekenissenlijst

> Sociale huurwoning; Woning met een huurprijs  onder de vastgestelde maximale huurgrens (liberalisatiegrens), waarbij huurders, afhankelijk van het inkomen, eventueel in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. Belangstellenden voor een sociale huurwoning dienen ingeschreven te staan bij WoningNet-Eemvallei. De sociale huurwoningen van Cocon Wonen worden via de website www.woningneteemvallei.nl verloot/toegewezen.

> Vrije sector woning; Woning met een huurprijs boven de vastgestelde maximale huurgrens (liberalisatiegrens). Belangstellenden voor een vrije sector woning hebben een passend inkomen of vermogen. Deze woningen kunnen door Cocon Wonen direct worden toegewezen. U kunt deze woningen vinden onder 'TE HUUR' in het menu.